П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Філософський факультет

Філософський факультет

В 2016 році виповнюється 15 років філософському факультету! Отже, шановні наші абітурієнти,  Ви маєте унікальну можливість двічі долучитися  до ювілейних святкувань на факультеті ‒   в 2016 році як студенти першого курсу і в 2021 році як магістри-випускники факультету.

Проте, все це в недалекому, але все-таки, майбутньому. А сьогодні я звертаюсь з наступними словами до майбутніх абітурієнтів, а  згодом ‒  і студентів філософського факультету. Готуючись до вступу на наш факультет, Ви можете відвідувати заняття Малого філософського факультету (безкоштовно, щовівторка о 16-00 на факультеті, в Північному корпусі університету), спробувати свої сили у підготовці наукових робіт на секціях «Філософія», «Релігієзнавство» і «Валеологія» (перших в Україні) Малої Академії Наук України, взяти участь в роботі Всеукраїнської філософської  історико-краєзнавчої конференції учнівської молоді  «Пізнай себе, свій рід, свій народ» (уже десятої, ювілейної).

Вступивши на факультет, Ви зможете отримати освіту за чотирма (факультет у 2001 році починався із однієї) спеціальностями: «Філософія», «Культурологія», «Основи здоров’я», «Богослов’я (християнська теологія)», студенти яких вивчають понад 200 дисциплін. Викладають ці дисципліни викладачі п’яти кафедр (теоретичної і практичної філософії, теорії культури і філософії науки, політології, валеології, українознавства), серед яких понад 30 докторів наук і близько 70 кандидатів наук. І кожен з них готовий надати Вам допомогу з будь-яких навчальних чи наукових проблем.

Студентом факультету Ви зможете виступити на Міжнародній науковій конференції студентів і аспірантів «Харківські міжнародні студентські філософські читання», і в її матеріалах опублікувати свою першу наукову працю. До Ваших наукових послуг на факультеті також п’ять наукових журналів і два збірники наукових праць. У разі відмінного навчання на факультеті та його успішного завершення Ви зможете вступити до аспірантури факультету (за 12 спеціальностями) і захистити кандидатську дисертацію в Спеціалізованих радах, що працюють на факультеті.

Ваші щоденні студентські будні на факультеті прикрасять: щорічна міська «Філософська хода», що її проводять у вересні студенти факультету, вечори «Філософських кіномиттєвостей» на сходах біля Північного корпусу університету, новорічний філософський бал-маскарад та багато ін.

P. S. А чи знаєте Ви чим відрізняється людина розумна від людини мудрої? До зустрічі!

Проф. І.КАРПЕНКО, декан філософського факультету.