П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Екологічний факультет

Екологічний факультет

Складна мить вибору… Що обрати, коли перед тобою відкриті усі двері одного з найславетніших  університетів країни, а ними ‒ омріяні можливості  реалізації найамбітніших бажань, професійності, впевненості в собі та у своєму майбутньому, вектор усього подальшого життя. Будь-який з факультетів Каразінського ‒  це гідний вибір розумної особистості. Якщо ця особистість до того ж: зацікавлена довкіллям; має  звичку підмічати та аналізувати зміни природного середовища; замислюється над тим, як розвиваються взаємовідносини людини і навколишнього середовища;  і, найголовніше, впевнена,  що у людства вистачить розуму та бажання жити задля збалансованого спільного розвитку Біосфери і (в т.ч.) та Людини, то ЕКОЛОГІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЧЕКАЄ НА ВАС!!!

Підготовку екологів Харківській національний університет імені В. Н. Каразіна розпочав у 1989 р. у відповідь на виклик ринку праці.  З 2007 р. фахова екологічна підготовка здійснюється на екологічному факультеті, який готує студентів за спеціальністю 101 «Екологія» на першому (бакалаврському) рівні, другому (магістерському) рівні і  третьому (освітньо-наукому) рівні. У 2016-2017 н.р. буде здійснено набор на рівень «спеціаліст».

Навчання здійснюється за денною, заочною та дистанційною формами з фінансуванням за рахунок державного бюджету та бюджету фізичних і юридичних осіб. Існує можливість вступу на ОКР «бакалавр» на основі ОКР «молодший спеціаліст» за скороченим терміном навчання.

До складу факультету входять кафедри: екології та неоекології, екологічної безпеки та екологічної освіти, моніторингу довкілля та природокористування та навчально-наукові лабораторії: аналітичних екологічних досліджень та  еколого-токсикологічних досліджень.

Підготовку майбутніх фахівців-екологів здійснює висококваліфікований професорсько-викладацький склад факультету із залученням провідних фахівців спеціалізованих наукових установ, підприємств-замовників та органів державного управління в галузі екології, в т.ч. ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії О. Н. Соколовського» УААН, УкрНДІ екологічних проблем, Департаментом екології та охорони навколишнього середовища ХОДА, Національними природними парками «Слобожанський», «Дворічанський», «Гомільшанські ліси» та ін.

На факультеті відбуваються щорічні міжнародні та всеукраїнські конференції і олімпіади, здійснюється активна видавнича діяльність, працює аспірантура і докторантура. Студенти та викладачі беруть участь у реалізації різноманітних міжнародних проектів наукового та освітнього спрямування. За програмами подвійних дипломів та іншими формами міжнародного співробітництва щорічно декілька студентів навчаються або проходять практику у провідних європейських ВНЗ, серед яких: Університет природничих ресурсів та наук про життя (м. Відень, Австрія), Політехнічний університет м.Лодзь (Польща), Технічний університет м. Луллео (Швеція) та інші.

Невеликий дружній факультет з неформальним втіленням у повсякденне життя провідної ідеї творчого партнерства студентів та викладачів, чекає на розкриття найрізноманітніших здібностей, талантів, реалізацію сміливих та амбітних мрій нового покоління студентів!

Проф. Г. ТІТЕНКО,  декан екологічного факультету.

Наш сайт: www-ecology.univer. kharkov.ua