Четвер, квітня 18, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

211-та річниця заснування Каразінського

Яким був День самоврядування?

ВІД РЕДАКЦІЇ. Свято студентського самоврядування − таким запам'ятається цей день 17 листопада 2015. За традицією влада цього дня від деканів факультетів та ректора університету академіка В. С. БАКІРОВА була передана Студентській раді. ЇЇ керівники взяли на себе обов’язки деканів факультетів, а голова Студентської ради університету Євгеній ЛОБАНОВ − роль студентського ректора.

− Євгенію, з якими проблемами звертались студенти?

− Проблеми та побажання були найрізноманітнішими. Починаючи з корегувань навчальних планів і програм, закінчуючи проблемами із убиральнями. Так, наприклад, хімічний факультет просить збільшити кількість занять з англійської мови, біологічний скаржиться на незадовільні умови літньої практики в Гайдарах, факультету іноземних мов не вистачає аудиторій для навчання. Деякі студенти скаржились на відсутність ремонту в убиральнях Північного корпусу, а також на відсутність гарячої води у гуртожитках. Студенти, які навчаються на фізичних напрямках, просили модернізувати навчальне обладнання, інші − встановити більше лавок і сміттєвих урн на факультетах. Але варто зазначити, що більшість також висловили подяку адміністрації університету. Студентський декан соціологічного факультету Еліна САФОНОВА другий рік відзначає День самоврядування. «Цього разу студентів хвилювало нововведення щодо  заборони входу до університету з великими сумками через терористичну загрозу. Звичайно, це студентів не влаштовувало, адже багато хто із них щоп’ятниці їде додому відразу після занять, а в деяких − великі сумки з речами для фізкультури. Тому виникали незручності: куди покласти одяг? Також були прохання звернути увагу на стан аудиторій, але це вже було враховано в моніторингу освіти», − коментує Еліна.

Цього ж дня, відбулася Вчена рада із представниками студентського самоврядування за участі студентських деканів та студентського ректора, проректорів професора     Ю. В. ХОЛІНА та доцента А. М. УДОДА, начальника навчального відділу Л. О. ІВАНЕНКО та деканів факультетів. В рамках заходу було обговорено результати моніторингу освітнього процесу та побажання студентів щодо його покращення.

А. МАЙСЬКА.