Четвер, квітня 18, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Нагороди

За заслуги!

З нагоди Дня працівників освіти педагогів Каразінського відзначено високими державними нагородами. Працівники Центру довузівської освіти Сергій Олександрович ЛІФИЦЬ  та Анастасія Валеріївна ЛИСАКЕВИЧ, а також старший викладач факультету математики та інформатики Олексій Сергійович ЩЕРБИНА відзначені відповідно: орденом «За заслуги» II ступеня, орденом княгині Ольги III ступеня та почесним званням «Заслужений вчитель України»

В цьому році троє учнів Малого Каразінського −  нині першокурсники факультету математики та інформатики − отримали перемогу на Міжнародній олімпіаді з математики для школярів в Таїланді. Денис Смірнов, Софія Дубова та Во Динь Тхань Фонг завоювали золоту, срібну та бронзову медалі. До участі в олімпіаді дітей спільними зусиллями підготували працівники Центру довузівської освіти − Сергій Олександрович Ліфиць та Анастасія Валеріївна Лисакевич, а також старший викладач факультету математики і інформатики Олексій Сергійович Щербина.

Олексій Сергійович ЩЕРБИНА, Заслужений вчитель України: «Я веду наукові групи для тих, хто цікавиться математикою, а також займаюсь підготовкою школярів до математичних олімпіад різного рівня у гуртках Харківського фізико-математичного ліцею № 27 та Малому каразінському університеті (МКУ). Тільки в цьому році 20 учнів МКУ стали призерами Всеукраїнської олімпіади юних математиків. Троє випускників Малого університету, які стали призерами міжнародної учнівської олімпіади з математики,  зараз навчаються на першому курсі факультету  математики та інформатики».

Харківський університет привертає увагу не лише викладачів, а й студентів та школярів. Це один з провідних вузів України. Класика, що випереджає час!

Сергій Олександрович Ліфиць працює в Харківському фізико-математичному ліцеї  № 27 та в Центрі довузівської освіти при ХНУ вже 14 років. За плідну педагогічну діяльність його нагороджено орденом «За заслуги» ІІ ступеня. «Каразіна − це один з перших університетів, в якому зрозуміли, що для того, аби забезпечити новий набір студентів, треба починати зі школярів… Отримати державну нагороду − приємно. Це ознака того, що комусь потрібно те, що ти робиш. Це результат роботи нашого маленького колективу, який має неабиякий досвід в підготовці школярів до олімпіад. Для мене важливо не лише навчати математиці, але й допомагати,  давати поради, бути не тільки викладачем, але й старшим другом», − зазначає Сергій Олександрович.

Анастасія Валеріївна Лисакевич, власниця ордену княгині Ольги III ступеня з центром довузівської освіти, а точніше, з Малим університетом пов'язана ще зі шкільних років. З шостого класу відвідувала тут гурток з математики в МКУ. У 2009 р виборола срібну медаль на Міжнародній олімпіаді з математики. У 2009 р вступила на перший курс мехмату. Цього ж року і почала вести гуртки з математики в Малому Каразінському. Анастасія Валеріївна ЛИСАКЕВИЧ: «Серед школярів Малого Каразінського виростає багато олімпіадників високого рівня: призерів Всеукраїнських олімпіад, турнірів, різних міжнародних олімпіад. У лютому 2015 року не лише  наші вихованці, Соня і Денис, стали призерами міжнародної олімпіади. У квітні 2015 Соня отримала золоту нагороду на Європейській олімпіаді для дівчаток (EGMO), а десятикласниця Оля Силіна привезла звідти срібну  медаль».

Д. КАЛЬНІЦЬКА.