Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

2016 − рік Червоної Мавпи

Я люблю Новий рік!


Так говорить учень Малого Каразінського університету  Ігор ПИЛАЄВ. 11-річний «студент» −  майбутнє Каразінського університету... Ігор вірить і у Діда Мороза. Проте знає, що лише власні зусилля допоможуть стати першокласним програмістом. Хлопець стверджує, що лише Харківський університет втілить у життя його мрію. Адже саме Каразінський − це КЛАСИКА, ЩО ВИПЕРЕДЖАЄ ЧАС…

Ігор ПИЛАЄВ, учень Малого каразінського університету. Ігореві усього одинадцять років, а викладачі вже прогнозують його великі перспективи у науковому плані. Хлопчик навчається у Малому каразінському університеті з першого класу. Потрапив сюди випадково, але ця випадковість − щаслива. Ігор відмінно навчається як у школі, так і в університеті, до того ж є постійним учасником конференцій Малого університету, робить доповіді і, навіть, написав декілька власних комп’ютерних програм.

− Ігорю, а твоя наукова діяльність виходить за межі університету?

− Так, я щороку беру участь у «Наукових пікніках», демонструю власні досліди: у другому і третьому класі це були розгортки куба, а в четвертому  і п’ятому класах я показував можливості  кубика Рубика.

− Наступного року  також плануєш показувати досліди? Чекаєш Нового року?

− Так, планую. На Новий рік чекаю, бо вже придумав новорічну вікторину для родичів.

− Ти відрізняєшся від своїх однолітків серйозністю і як для 11-річної дитини, знаєш дуже багато, а чи віриш у Діда Мороза?

−  У Діда Мороза вірю, і хочу щоб він виконав одне моє найзаповітніше бажання − стати першокласним програмістом.

В.  ШЕЛУДЬКО,
третьокурсниця відділення журналістики.

Цінуйте життя!

ВІД РЕДАКЦІЇ: Китайський східний календар почав циклічний рахунок ще до нашої ери.  Він поєднує в собі 12 найменувань тварин, п’ять кольорів, планет, пір року та сторін світу. Проте, за східним календарем Новий Рік зустрічатимемо лише 8 лютого. Доведеться попрощатись із символом минулого року − зеленою дерев’яною Вівцею і зустріти червону вогняну Мавпу!

Новий рік − це час чар, казок та бажань, тож до вашої уваги незвичайне новорічне інтерв’ю з народженою у рік Мавпи − Галиною Володимирівною БЄЛІКОВОЮ,  завідувачем виробничою практикою в університеті. Вже 25 років вона займається організацією практики на усіх факультетах. До її обов’язків також входить облік вступу і навчання в університеті студентів, які відносяться до категорії дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

− Галино Володимирівно, які думки пов’язані з Новим роком?

− Новий рік − це підбиття підсумків за минулий рік та плани на майбутній. Я дуже люблю це свято,відзначаю його в домашній затишній обстановці, в родинному колі.

− Цьогорічний символ −  червона Мавпа. Чого очікуєте від 2016 року?

− Сподіваюсь, що в 2016 році в нашій країні буде панувати добробут, нормалізується  життя людей. Дуже хочу миру. Очікую тієї ж роботи, все тих же сумлінних студентів, які підуть на практику. Маємо гарні результати з практики у році, що минає, студенти успішно впорюються із поставленими завданнями. Бажаю, щоб наш відділ працював і далі злагоджено. Бажаю всім добра і щастя, щоб в усіх здійснилися найзаповітніші мрії.

− Якими незвичайними спогадами переповнена душа напередодні новорічних свят?

−  На моєму життєвому шляху було дуже багато добрих, чуйних, незвичайних людей і пов’язаних з ними теплих спогадів. Проф. П. Я. Корж , учасник Великої Вітчизняної війни, орденоносець, інтелектуал, інтелігентна  людина з енциклопедичними знаннями, якими він із задоволенням з усіма ділився. Я часто про нього згадую, бо він був знаковою особистістю в університеті. Начальник навчального відділу , доцент А.А Завгородній залишив незабутній  слід в організації роботи навчального відділу, у  взаємостосунках колективу. Людина чуйна, великодушна, оптимістична і сонячна. Л.А.Пономаренко, заступник начальника навчального відділу  була для нас усіх в навчальному відділі другом, вчителем, наставником і просто доброю людиною. Згадую їх з подякою та любов’ю.

− Уявіть, що на Новий рік  Ви спіймали «золоту рибку», якій  можна загадати  три бажання.

− Нічого б не просила. До своїх бажань та цілей треба йти самостійно. Ми нікого не повинні просити. Нехай рибка допоможе молодим, які ще не досить добре орієнтуються в житті. А я своїх бажань досягаю сама.

− Що має для Вас найбільшу цінність в житті?

− Більш за все ціную дружбу та добрі стосунки, довіру до мене та близьких.

− Що приносить Вам радість?

−  Мене радує життя: радію коли йде дощ або сніг, співають пташки,коли можна насолодитись свіжим повітрям. Все в цьому житті повинно приносити позитивні гарні емоції. Чим більше добра віддаси людям, тим більше його повернеться. Також радуюсь вихідним, бо можна поїхати на дачу,  поспілкуватись з улюбленими тваринами, серед яких  кіт, кицька, собака та дві шиншили.

− Чи є речі, які Вас лякають?

− Боюсь втрат, втрачати не люблю. Не речі, бо матеріальне − це ніщо. Важко переношу втрату стосунків та людей. В цьому житті нема чого боятись, головне любити людей.

Ми прощаємося.. Бажаємо один одному успіхів в новому році!

До речі, навчальний відділ зустріне новий рік на новому робочому місці − в кабінеті 2\68. Всі підрозділи тепер знаходяться в одному коридорі (другий поверх, перед медпунктом).

Д.КАЛЬНІЦЬКА.