Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Сім Я. Студентська

З милим і рай в курені…чи гнізді?

Експеримент учених довів: одружуватися слід тільки кохаючи один одного. Виявляється любов − не  примха і дурість, а біологічна необхідність. Біологи із Інституту орнітології, екології поведінки та еволюційної генетики ім. Макса Планка (Німеччина) провели красивий експеримент на   зебрових амадинах − птахах, так схожих за своєю подружньою поведінкою на людей: вони моногамні, обирають одного партнера на все життя і самець разом із самкою ростить пташенят. З милим і рай в курені… чи  в … гнізді.  Учені стверджують що їх дані по амадинах співпадають з даними про шлюби в коханні чи «влаштованих» і в людському суспільстві. Наші кореспонденти презентують вам декілька університетських студентських сімей…

Стріли Амура і в лікарів потрапляють

Для справжнього кохання немає перепон. Костянтин і Лілія ПОБЕЛЕНСЬКІ, студенти 6-го курсу медичного факультету нещодавно одружилися. Вони − приклад для усіх закоханих, бо не дивлячись на складну економічну ситуацію в країні, змогли побудувати сім’ю.

Костянтин: «Ми з Лілією − однокурсники. Спочатку я думав, що вона навчається на біологічному факультеті і просив її, щоб вона допомогла мені скласти залік із генетики. Потім ми зустрілись на спортивній секції в Головному корпусі. Так і почали спілкуватися.

Лілія: «Разом три роки, а одружені два місяці. Нам не складно суміщати навчання і побутові справи, у нас все виходить…
Костянтин, Лілія: «Ми щасливі…»

Лілія і Костянтин не просто щасливе подружжя, а й успішні студенти. Навчаються вони відмінно, а Лілія навіть отримує підвищену стипендію.

В. ШЕЛУДЬКО, третьокурсниця відділення журналістики.

Мехмат об’єднує

ВІД РЕДАКЦІЇ. Хоча родина Богданових вже випускники механіко-математичного факультету, доля звела їх ще в студентські роки. Коли Ані надійшло повідомлення: «Нарешті я знайшов тебе. Я висловився, і я щасливий!», воно стало початком їх романтичної  історії кохання. Далі спілкування почало набирати оберти. І ось…у серпні 2015 пара одружилася.

…Закінчення бакалаврату. Анна навчалася на кафедрі математичного аналізу,  Антон − на кафедрі теорії функцій і функціонального аналізу. Аня  підробляла репетитором і викладала «Еврику» в освітньому центрі. З початком п’ятого курсу Антон почав пошуки квартиру і пара почала жити разом. Фінанси почали бути спільними. «Так, стипендії, звичайно, невеликі, але на підробітках ми намагалися заробляти достатньо. Питання розподілу фінансів  у нас ніколи не було проблемним», − зазначає Анна Богданова.

Сьогодні  Антон − аспірант кафедри теорії функцій і функціонального аналізу і додатково працює математиком-дослідником, а Аня − викладач гімназії № 82. Про дітей пара ще не замислюється, треба працювати та ставати на ноги, як родина.

А.СПАСІБКО.