Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Самоврядування

Профком. Дізнайся більше

ВІД РЕДАКЦІЇ. Самоврядування − це невід’ємна частина життя справжнього студента Каразінського. Але ще однією важливою організацією із захисту соціально-економічних прав студентів, аспірантів та докторантів  є Профком.

ЩОБ ВИ ЗНАЛИ. Минулий навчальний рік для Профкому минув дуже плідно: проходила активна взаємодія із малозабезпеченими студентами та учнями з зони АТО: проводили збори коштів та персональні зустрічі з охочими. Профспілкова організація допомагала студентам з оформленням субсидій на проживання в гуртожитках. Представники Профкому брали участь в пікетах щодо стипендіальних питань та продовжують допомагати з оформленням міжнародного студентського посвідчення ISIC. За підтримки Профкому проводилися конкурси фото- і відео- робіт, присвячених 210-річчю університету, щорічний конкурс першокурсників «Альма Матер», «Міс-Університет», дні факультетів. Також, була відкрита школа лідерства «TUSA».

Яку структуру має Профком?

Керівництво профспілковою організацією студентів факультету здійснюється виборчим органом − профспілковим комітетом (профкомом), до складу якого входять найактивніші представники всіх факультетів університету.  Профспілковою організацією студентів факультету, в свою чергу, керує Профбюро факультетів.

Що являє собою Профбюро?

Профбюро очолює голова та його заступник, які входять до складу профкому. Воно формується з профоргів. Це, по суті, лідери на рівні всього курсу. Ці люди − сполучна ланка між профбюро та студентами.

У складі Профкому функціонують чотири комісії:

Комісія з соціально-економічних питань, яка працює у напрямку соціального захисту членів профспілки; надає матеріальну допомогу та премії; та допомагає студентам з числа дітей сиріт та дітям, позбавлених батьківського піклування; допомагає студентам пільгових категорій та студентам з малозабезпечених сімей, сімейним студентам та студентам, що мають дітей; надає допомогу в проведенні днів факультетів; забезпечує право пільгового проїзду студентам університету в метрополітені.

Комісія профкому з житлово-побутових питань: здійснює взаємодію з адміністрацією студмістечка університету та студентськими радами гуртожитків; надає допомогу та інформує мешканців гуртожитків про їх права та обов'язки при проживанні в них; консультує та надає допомогу в оформленні субсидій для мешканців гуртожитків; з метою покращення умов проживання організовує конкурс-огляд на «Кращі кімнати» гуртожитків.

Комісія профкому зі спортивно-оздоровчої роботи; організовує відпочинок та оздоровлення в зимовий період на гірськолижних базах в Карпатах, а в літній період на базах Чорного та Азовського морів, а також у спортивно-оздоровчому таборі «Фігуровка»; бере участь в організації та проведенні кубків профкому з сімох видів спорту та інших спортивних заходах; разом з Пунктом первинної медико-санітарної допомоги досліджує загальний стан здоров’я студентів університету.

Комісія з організаційної та культурно-масової роботи: координує роботу з організації культурно-масових заходів на факультетах.
Дізнатися більше інформації про студентський актив факультетських профбюро ви можете на сайті Профкому: www.profkom.ua.

А.СПАСІБКО.