Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Перший у списку

До екології із творчістю!

КУЗЬМІНОВА Анастасія, першокурсниця екологічного факультету, групи ДЕ-11 закінчила Люботинську гімназію №1 з відзнакою, брала участь в олімпіадах з екології, математики, української мови та літератури, географії та ін. В 11 класі посіла 2 місце в обласній учнівській олімпіаді з біології:

− Перед тим, як вступати до Університету, замислилась, ким я бачу себе у майбутньому? Продивилась усі запропоновані факультети і зупинилась саме на екологічному. Особливо мене цікавить ландшафтознавство та екологічний менеджмент. Вважаю, що екологія як наука не тільки цікава, а й корисна та актуальна. Забруднення навколишнього середовища − проблема сьогодення, яку негайно треба вирішувати. Я не можу спокійно дивитись, як на моїх очах викидається сміття посеред дороги. Тож по закінченню ХНУ імені В. Н. Каразіна хочу працювати за фахом, щоб мати можливість усувати ці проблеми.  Як я готувалася до вступу? Самостійно вирішувала задачі з математики, проходила експрес-підготовку в режимі онлайн. Що стосується української мови та літератури, тут я вдячна класному керівнику Рогінській Олені Василівні, яка змогла підготувати нас досить на високому рівні. Дякую вчителям Люботинської гімназії №1 за те, що ЗНО я склала успішно: українська мова та література − 182, географія − 190, математика − 194. Читати − моє хобі. Пригодницько-історичні книжки із динамічним сюжетом − найцікавіші. От, наприклад, нещодавно я прочитала серію книг французького письменника Моріса Дрюона «Прокляті королі» та «Лікар. Учень Авіценни» Ноя Гордона. Також люблю слухати музику. Колись я займалася і фортепіано, і бальними танцями, але пов’язати своє життя з творчою професією не хотіла. Мені це просто було цікаво. А ще я непогано малюю. До того моменту, як ми переїхали, у рідному місті Нікополь Дніпропетровської області я ходила займатись малюванням до місцевого художника. Ще в мене є мрія − подорожувати. Спочатку я хочу вивчити Україну. На сьогодні я відвідала Київ, Скадовськ, Запоріжжя та Полтаву. Хочу поїхати до міста Лева, адже це історичне місто, де багато пам’ятників та музеїв. Сподіваюсь, що найближчим часом мої бажання здійсняться. Університет для мене − це не тільки знання, а й певний життєвий досвід. Це спілкування з людьми, купа емоцій та приємних спогадів… Попереду на мене чекає захоплююче студентське життя, яке я проведу із користю.

О. АЛІНКА.