Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Форуми

Запрошуємо на  свято

ВІД РЕДАКЦІЇ. Кафедра англійської філології факультету іноземних мов святкує своє 85-річчя. На відзнаку знакової дати колектив проводить традиційний, вже шостий. Міжнародний науковий форум. Слово завідувачу кафедри, доктору філологічних наук, академіку АН ВО України проф. В.О.САМОХІНІЙ.

- Запрошуємо всіх до нас на свято: конференція відбудеться 23 вересня 2015 року на факультеті іноземних мов Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. VI Міжнародний науковий форум «Сучасна англістика: до 85-річчя кафедри англійської філології», як і попередні п’ять, обіцяє зібрати вчених не лише українських міст, але й іноземних учасників із Росії, Франції, Італії, США, Великої Британії, Польщі, Німеччини та інших країн. Обговорюватимемо найважливіші питання сучасної лінгвістики, наприклад, проблеми дискурсу, когнітивної лінгвістики, функціонально-комунікативної лінгвістики, методики викладання англійської мови. Цього року ми додали ще два дискусійних столи, які освітлюватимуть роль англійської мови у глобальних процесах суспільства. Перший -  «Статус англійської мови у сучасному комунікативному просторі»,  другий - «Англістика у гуманітарних дослідженнях». Працюватимуть майстер-класи, на яких викладачі нашої кафедри продемонструють колегам свої методи подання інформації студентам. Наприклад, ми активно використовуємо у навчанні мультимедійні підручники.

Ми сподіваємося побачити на нашому форумі понад 200 учасників. Чекаємо на плідне співробітництво з мовних питань, обмін ідеями та думками. Співробітникам нашої кафедри є чим поділитися з колегами з інших ВНЗ України та світу, адже у нас  працюють два академіка, п’ять докторів та 14 кандидатів наук. Ми постійно розвиваємося у науковому плані. Відтак хочемо самі дізнатися щось нове та передати колегам актуальну наукову інформацію!

Проф. В. САМОХІНА, академік АН ВО України.

Голова VI Міжнародного наукового форуму «Сучасна англістика: До 85-річчя кафедри англійської філології» проф. В.О. САМОХІНА із своєю ученицею-магістром Світланою ТАРАСОВОЮ, майбутнім аспірантом.


Дискусія з мовних питань, у центрі король Франції Людовик ХХ Бурбон.



Проф. В.О. САМОХІНА із французькою колегою Крістіан із Сорбони на V ювілейному Міжнародному науковому форумі.