Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Випускники Чернігівщини!

Широка географія абітурієнтів


Вступна компанія - перший серйозний етап в житті абітурієнта. У нашому університеті вчаться студенти зі всієї України. Сюди занесло й абітурієнтку з Чернігівської області, з гарного міста Городня. Вікторія Васильченко - випускниця 11-А класу Городнянської районної гімназії. Вона мріє вчитися в Каразінському університеті. Активна випускниця гімназії, без неї не проходили жодні свята і жодні олімпіади. У планах Вікторії факультет іноземних мов.

- Чому саме Каразінський? Рік тому  була в Харкові, стояла на площі Свободи і захоплювалась масштабом цього університету, - коментує Вікторія. - Це один з найпрестижніших вищих навчальних закладів в Україні. Трохи лячно через те, що Харків дуже далеко - 10 годин потягом. Але ж багато, хто з нашого міста вчиться в Харкові, і усе у них нормально.

Вікторія може похвалитися золотою медаллю та першими місцями на олімпіадах обласного рівня. Крім того, що Вікторія має хист до іноземних мов, вона ще й математик. Катерина тричі була нагороджена сертифікатом Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» (відмінний результат).  За три роки навчання в школі вона стала п’ятикратним переможцем обласних конкурсів-захистів МАН.

Учитель з англійської та німецької мов Оксана Миколаївна Захарченко коментує: «Вікторія дуже здібна учениця, весела, відкрита для нових знайомств, може знайти підхід практично до кожної людини. Підходить до завдань творчо». Ще одне заняття, яке хвилює серце дівчини, - це танці. Вікторія з шести років займається бальними танцями.. Вільної хвилинки зовсім нема. Перша половина дня проходила в школі, потім бальні танці, курси з німецької, а ввечері домашні завдання.

Це життєрадісна дівчина, яка звикла жити на позитиві. Крокує по життю з упевненістю. Це допомагає їй досягати високих успіхів:

- Мені подобається вчити різні мови. Англійську і німецьку знаю добре. Почала вчити французьку, але ще на стартовому етапі. Як каже афоризм: «Скільки ти мов знаєш - стільки разів ти людина». Освіта для мене одна з найважливіших речей у житті, тому я обрала саме цей університет, щоб отримати хороші знання та стати професіональним перекладачем, - говорить абітурієнтка.

Вікторія вірить, що бути студенткою Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна - велике щастя.

О. СОЛОНЕЦЬ.