Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Повний вперед! Чекає Університет!

Цього року Червонянська ЗОШ І-ІІІ ступенів (Глухівський район, Сумська область) випускає у світ десятьох чудових молодих людей. Анастасія АЛХИМОВА, староста 11 класу, головною перевагою колишніх школярів вважає дружність та готовність прийти один одному на допомогу. Вони завжди активні: і у навчанні, і у спортивному та культурному житті рідної школи та селища.

Я пам’ятаю цих амбітних та вже зовсім дорослих абітурієнтів маленькими дітлахами. Вже тоді у кожного з них було щось особливе, адже усі вони - дуже різні та цікаві.

Володимир КУЗЬМЕНКО, якого по праву називають «непосидьком», збирається пов’язати життя із Харківським національним університетом внутрішніх справ, правоохоронною діяльністю. Мабуть, тому його улюблені предмети - історія, захист Вітчизни та фізкультура, які викладають Оксана Анатоліївна Давиденко та Сергій Васильович Сотник. Володимир завжди готовий долучитися до культурних заходів, брав участь у конкурсі патріотичних віршів, олімпіаді з інформатики, що проходила у м. Суми. Що відчуває абітурієнт на порозі нового етапу життя? «З одного боку, безмежну радість, свободу, адже нарешті позаду 11 років «каторги». Але, з іншого боку, ця «каторга» - найкращі роки, дитячі та безтурботні. Упевнений, що до школи захочеться повертатися знову і знову… Я вдячний учителям не лише за подаровані знання, але і за виховання: вони і сварили, і винагороджували».

Альона НЕЧИПУРЕНКО збирається навчатися на психолога, з цьогорічних досягень - друге місце на районному вокальному конкурсі «Веселі дзвіночки».

Ірину ВАКУЛЕНКО можна часто побачити не лише у класі, а і на сцені та у спортзалі. Вона - частина шкільної команди з волейболу, футзалу, полюбляє пробіжки на свіжому повітрі. Іра регулярно серед призерів районного конкурсу художньої самодіяльності імені Т. Г. Шевченка, виступає на шкільних та селищних культурних заходах. Абітурієнтка посідала призові місця у районних олімпіадах біології, саме із цією наукою планує пов’язати життя. Про університет у трьох словах говорить: «Мабуть, це дружба, навчання та недосипання».

Майбутній фінансист Маргарита БОРОВИК долучилася до Червонянської ЗОШ у 10 класі, але говорить, що завдяки однокласникам спогади про школу будуть веселими та теплими.

Анастасія АЛХИМОВА у майбутньому бачить себе юристом, тому регулярно брала участь у олімпіадах з історії, правознавства, у Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика, де цього року отримала срібло на районному етапі. Настя - у складі команди волейболістів-призерів районних змагань, захоплюється художньою самодіяльністю. Абітурієнтка пригадує один із найприємніших моментів шкільного життя: «Пам’ятаю, як на святковій лінійці у першому класі дзвонила у дзвіночок, сидячи на плечі одинадцятикласника. Трохи сумно усвідомлювати, що більше ніколи не сяду за парту, що цього року останній дзвоник пролунав і для мене».

Сподіваюся, що університет та цьогорічні абітурієнти виправдають сподівання одне одного, і у вересні до аудиторій зайдуть відкриті та розумні студенти. Вступ до вищого навчального закладу - це сміливий крок у майбутнє, назустріч улюбленій професії, насиченому життю. Тож повний вперед до нових звершень!

О. ЯКОВЧЕНКО.