Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Перемоги

Це - успіх!

ВІД РЕДАКЦІЇ. У Львові відбувся IV етап 52-ої Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії для учнів 8-11 класів. Команда Харківської області розділила перше-друге місце з командою Львівської області. Традиційно команду Харківської області готували на хімічному факультеті нашого університету. Представники Каразінського також попрацювали і на олімпіаді: проректор проф. Ю.В. ХОЛІН був експертом-консультантом, доц. М.О. КОЛОСОВ -  куратором 9-го класу, методист Ю.І. ЧУЙКО - секретарем оргкомітету, старший викладач О.М. КОРСУН і студент 2-го курсу М.О. ОНІЖУК - членами журі.

Доц. М.О. КОЛОСОВ:

- Безумовно, це - успіх. Наша команда добре виступає і нижче третього-четвертого місця ми за останні десять років не опускалися. Традиційно сильними є колективи міста Києва, Харківської області, Львівської і до минулого року була команда Донецької області.

- Чи важко було готувати школярів до олімпіади?

- Я займаюся цим достатньо довго. Цього разу команда була дуже сильна. Двоє наших олімпіадників  братимуть участь у підготовці до міжнародної олімпіади і ми маємо надію, що вони увійдуть у четвірку команди України та поїдуть на міжнародну олімпіаду.

- Чи вступають потім до нашого університету учасники цих учнівських олімпіад?

- Зараз у нас навчаються Ірина ЗАПОРОЖЕЦЬ, Олег БОРОДІН, Катерина ГОЛОВІЗНІНА, Євген ЗВЯГІН, Микита ОНІЖУК та інші, переможці всеукраїнських та міжнародних олімпіад. Вони активно готують дітей до нових змагань.

А. ВІЧНА.