Вівторок, квітня 23, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

ХАЙ ПАМ’ЯТАЄ СВІТ ВРЯТОВАНИЙ!

Я хочу Вам сказати!

Разом ми творча сила,  а окремо, як показує практика,  ніщо.

І.БУЛАНКІН.

 

Любіть наш університет! Завжди любіть наш університет!

В.АСТАХОВ.

 

«ЕПОХА БУЛАНКІНА»

у Харківському університеті  почалася у 1945-му і тривала до останнього дня життя Івана Миколайовича - 31 жовтня 1960 р. Усе свідоме життя Івана Миколайовича  було пов’язане з університетом: від студента до ректора, академіка. Університет був його життям. Університет дав йому крила. А він віддавав УНІВЕРСИТЕТУ весь свій талант, розум, наполегливість. Це з ім’ям нашого знакового РЕКТОРА пов’язано відновлення університету, його відбудова, перетворення у потужний науково-освітній центр. Лише одна споруда  головного корпусу - висотна, прекрасна у всі часи, справжній Храм науки, що став символом Харкова - може  бути нашим вічним вдячним визнанням  величі і УНІВЕРСИТЕТУ, і  його РЕКТОРА.

 

«ЕПОХА АСТАХОВА»

- Це епоха відлиги, епоха сподівань, громадського піднесення, оптимізму. Епоха  фронтовиків на студентській лаві. Фронтовик Віктор Іванович АСТАХОВ зберігся у нашій пам’яті масштабністю задумів, жартом і енергією дій, людяністю, рішучістю, гармонійністю поєднання всього найкращого, що прищеплював Харківський університет своїм вихованцям. Він любив університет до останнього подиху і засуджував тих, хто смів навіть назвати альма матер  «універ»… Університет став його долею, його вдачею. Люди і стіни пам’ятають свого ПРОРЕКТОРА - фронтовика, орденоносця, Світлої пам’яті людину.