Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Студентська сім’я

І учитись, і женитись…


Побутує думка, що освіта та створення сім’ї -  речі непоєднувані. Та останнім часом знаходжу все більше доказів того, що не обов’язково відмовлятися від любові на користь навчання, адже закохані усі труднощі та радощі переживають разом.

Звістка про те, що моя одногрупниця Валерія Буглова першою з ЛЖ-32 приміряла на себе пута Гіменея не стала для мене великою несподіванкою. Шкільне захоплення, перша любов переросли у дещо значно більше, адже до моменту весілля пара зустрічалася шість з половиною років. Закохані одружилися влітку 2014 року. Тепер Валерія та Євген ділять не лише прізвище - Селезньови, а й  майбутнє.
- Чи пам’ятаєте момент, коли зрозуміли, що вам хочеться створити родину?
- Цей момент настав за рік до нашого весілля, - відповідає пара, - коли ми почали жити разом.
- А як ви ставитесь до так званого «громадянського шлюбу»?
- Ми, в принципі, не маємо нічого проти. Але надаємо перевагу офіційному, задокументованому шлюбу. Тим паче, без штампу у паспорті не можна вінчатися.
- Не боялися іти на такий відповідальний крок, адже  вінчання неповторне?
- Бажання вінчатися - це таке глибоке почуття, яке важко пояснити словами… Нам було досить тих років, що ми провели до весілля, ми встигли гарно пізнати одне одного.
- Євгене, якою ж ти бачиш Валерію?
- Я ціную у ній добре серце, вміння прощати, порядність, щирість. Важко не помітити її красу, доброту, гарне почуття гумору, приємний сміх.
- А  Євген відрізняється відкритістю, безмежною добротою, умінням слухати, гарним почуттям гумору. Він дуже турботливий, уважний та акуратний. Нас виділяє взаємна повага, уміння відчувати одне одного,  - додає Лєра.
- Валеріє, чи важко поєднувати студентське життя з подружнім?
- Євген - п’ятикурсник Харківської  державної зооветеринарної академії, паралельно працює та займається бізнесом. Я студентка третього курсу. Ми з чоловіком розуміємо одне одного і навчаємося разом.
- А труднощі?
- Необхідно думати про власне житло та заробляти на нього гроші. Ділимо на двох  молодість, кохання та погляди на життя.
Я. ОЛЬЖИК.