Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Факультет психології

Факультет психології

Наш факультет сьогодні - це близько тисячі студентів, що навчаються за денною та заочною формою навчання, отримують другу вищу освіту; це наукові школи та напрямки «Психологія пам’яті», «Психологія статево-рольових відмінностей», «Психологія індивідуального досвіду», «Онтоінваєроментальна педагогіка»; це 10 докторів та 29 кандидатів психологічних та педагогічних наук; це дослідження у сучасних галузях психології та педагогіки: етнопсихологія, психологія девіантної поведінки, клієнт-центрована психотерапія, екологічна психологія, психологія маркетингу та реклами, психологія груп, психологія розвивальної освіти та ін.

До складу факультету входять чотири кафедри: кафедра загальної психології, кафедра прикладної психології, кафедра психологічного консультування і психотерапії, кафедра педагогіки та дві навчально-дослідні лабораторії: лабораторія психодіагностики та лабораторії психології розвитку, центр креативної педагогіки.

А ще факультет сьогодні - це активні студенти: студентське наукове товариство, щорічна студентська конференція «Вектори психології», студентський психологічний клуб «Кіноклуб», профорієнтаційний гурток «Психолог», який дає можливість старшокласникам краще дізнатися про обрану професію.

Щорічно факультет проводить наукові конференції, на яких психологи України, вчені близького та далекого зарубіжжя доповідають про результати своїх досліджень, що проводяться в різноманітних галузях психології та мають теоретичне та практичне значення. На факультеті працює аспірантура, спеціалізована вчена рада із захисту дисертацій. До речі, у 2014 році виповнюється 50 років від дня відкриття в університеті кафедри психології, першим завідувачем якої був представник всесвітньо відомої Харківської психологічної школи професор П. І. Зінченко.

Наші випускники сьогодні - це висококваліфіковані працівники, які займаються дослідницькою роботою, консультативною, викладацькою діяльністю. Вони працюють в різних сферах: освітніх та наукових закладах, установах з підбору кадрів, психологічних консультативних службах, правоохоронних органах, в галузі бізнесу (менеджмент, управління персоналом, маркетинг, реклама), соціальних організаціях, на телефоні довіри.

О. А. Невоєнна, в. о. декана.