Вівторок, квітня 23, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Пам’ять

Пам’ять

 

 

Е. Д. Прохоров

 

Пішов із життя відомий український вчений, доктор фізико-математичних наук,  заслужений науковий співробітник  Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, академік ВШ України, професор кафедри фізичної і біомедичної електроніки та комплексних інформаційних технологій  радіофізичного  факультету Едуард Дмитрович ПРОХОРОВ.

У 1959 році закінчив радіофізичний факультет. Працював молодшим науковим співробітником, а згодом - викладачем. У 1967 р. захистив кандидатську дисертацію. У 1978 р. - докторську дисертацію. Активну наукову діяльність професор поєднував із успішною педагогічною діяльністю. Він підготував сотні спеціалістів, бакалаврів, магістрів, 12 кандидатів та 3 доктори фізико-математичних наук.

Яскрава особистість в науці, скромна та інтелігентна, світла людина - таким він  завжди житиме в наших серцях.

Колектив радіофізичного факультету.

 

 

 

 

 

 

 

В. І. Кібець

 

Пішов із життя доцент Віталій Іванович КІБЕЦЬ. Віталій Іванович пройшов довгий шлях від студента фізичного факультету до завідувача кафедри фізики кристалів. Упродовж свого життя він обіймав високі посади секретаря комітету комсомолу університету, секретаря партійного бюро фізичного факультету, секретаря парткому університету. Викладав провідні курси на фізичному факультеті, очолював навчально-методичну комісію з розробки навчальних планів, ліцензування та акредитації нових спеціальностей. Багато років поспіль очолював кафедру фізики кристалів. Його наукова діяльність завжди була пов’язана з кафедрою та НТК «Інститут монокристалів» НАН України.

Уважний, доброзичливий, готовий допомогти кожному, взяти на себе відповідальність - Віталій Іванович завжди користувався повагою серед співробітників і студентів. Віталій Іванович назавжди залишиться у пам’яті його учнів, колег і друзів.

 

Колектив фізичного факультету.

 

 

 

 

 

 

 

С. Г. Романов

Пішов із життя доцент кафедри українознавства філософського факультету Сергій Гнатович РОМАНОВ.

Усе життя Сергія Гнатовича було пов’язане з університетом і комсомолом. 18-річним юнаком він прийшов на історичний факультет Потім була  аспірантура. Багато душевних і фізичних  сил віддавав роботі з  молоддю. Завжди привітний, усміхнений, він притягував людей, як магніт, переймаючись їх турботами, бідами. Багатьом Сергій Гнатович допоміг знайти вірний шлях, дав путівку в життя. Сергій Гнатович в університеті ніколи не полишав наукової, викладацької роботи. Успішно захистив кандидатську дисертацію, викладав провідні курси для студентів. Життя Сергія Гнатовича було віддане людям: сім’ї, друзям, колегам, студентам. Він любив Університет, який був для нього рідною домівкою, де  він жив, дихав, любив. Світла пам’ять…

Колектив філософського факультету.