Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Конференції

 

Конференції

Інтеграція -  крок до майбутнього

 

 

У 2012 році кафедра журналістики отримала право на конкурсній основі реалізовувати комплексний проект (разом із Харківським національним університетом радіоелектроніки) прикладної наукової теми «Дослідження та розробка соціокомунікаційних та медико-технологічних чинників адаптації осіб з особливими потребами в системі інтегрованої освіти». В грудні цього року він завершується - і гарним підсумком проведеної роботи стала  Всеукраїнська науково-практична конференція «Соціокомунікаційні та медико-соціальні чинники адаптації осіб з особливими потребами в системі інтегрованої освіти». Її порядок денний, окрім традиційних пленарного та секційних засідань, включав і круглий стіл «Проблеми та перспективи інтегрованої освіти в Україні та світі».

На участь у конференції було надіслано близько 100 заявок від представників різних навчальних та інших закладів багатьох областей України: харківські ВНЗ, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МОН України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Українська академія друкарства (м. Львів), Національний університет «Львівська політехніка», Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, Класичний приватний університет (м. Запоріжжя) та багато-багато ін. На конференції були присутні представники районних центрів - Богодухівський, Нововодолазький, Зеленогайський, Балаклійський, Люботинський спеціальні навчально-виховні комплекси та школи-інтернати.

Конференція обговорила актуальні питання, не оминула своєю увагою жодної категорії навчальних закладів, торкнулася проблем всіх ланок навчання. Саме освіта - це перший крок кожної людини до впевненого майбутнього та процвітання нації.

По завершенні конференції підсумовані результати здійснених досліджень та висновки із обговорення проблем інтегрованої освіти людей з особливими потребами, що увійшли до кінцевого звіту щодо реалізації проекту для Міністерства освіти і науки.

Проф. Л. ХАВКІНА, завідувач кафедри журналістики.