П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Студентське самоврядування

 

Студентське самоврядування

 

На прийомі у студентського декана

 

ВІД РЕДАКЦІЇ. У Каразінському університеті активно пройшов традиційний День студентського самоврядування, приурочений до Дня студентів та 210-ої річниці підписання Стверджувальної грамоти про заснування Харківського Імператорського університету. Увесь день до  кабінетів деканів факультетів ішли студенти: кожен бажаючий міг поставити питання, розповісти про існуючі проблеми, звернутися за порадою та допомогою до свого ровесника - студентського декана. Наші кореспонденти побували на прийомах.

 

 

 

 

 

 

Що турбує студентів?

 

Вікторія РИЛЬЦЕВА, студентський декан радіофізичного факультету:

- У першу чергу студенти цікавилися, чи буде рейтингова система, а також найважливіше, що їх турбувало - дистанційне навчання у другому семестрі, знову ж таки, чи буде воно, якщо так, то як проходитиме.

 

 

 

 

 

 

 

Справи стипендіальні

 

Валерія КЛЮС, студентський декан філософського факультету:

- День самоврядування пройшов дуже добре. Я не встигла зайти до кабінету декана, як до мене вже забігли 10 студентів. В основному, всіх цікавило питання про рейтинг. Як же все-таки каразінцям буде нараховуватися стипендія. Крім цього хвилюють запитання про високі ціни в бункері, ремонту, опалення у Північному корпусі та про дистанційне навчання.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проблеми приземлені

 

Ольга ФЕДОРЧЕНКО, студентський декан екологічного факультету:

- Цього року студенти проявили ініціативу спільно з викладачами у підготовці навчальної презентації. Що стосується зауважень, на факультеті є проблема з жіночим туалетом. Приміщення виділено, було розпочато ремонт, але так до цього часу і не закінчено. Другою проблемою виявився стан Wi-Fi. Він працює, але періодично.

 

 

 

 

 

 

 

 

Крок до вирішення

 

Євген СЕМЕНКО, студентський декан факультету комп’ютерних наук:

- Ми не чекали великого напливу студентів, адже за результатами моніторингу якості освіти студенти нашого факультету в цілому задоволені навчальним процесом. Більш активними були старшокурсники. Питали про те, чи буде запроваджено дистанційне навчання у другому семестрі для стаціонару у зв’язку із похолоданням. Я налаштовував студентів готуватися до звичайного навчального семестру, але слідкувати за оголошеннями біля деканату. Також цікавилися обов’язками студентського декана.

 

 

 

 

 

 

 

 

Соціологи небайдужі

 

Еліна САФОНОВА, студентський декан соціологічного факультету:

- Приходили навіть невеликими компаніями, було дуже багато першокурсників. Більшість цікавилась діяльністю та функціями самоврядування, організацією та проведенням дня факультету.

 

 

 

 

 

 

 

Увагу спеціальним предметам

 

Анна МЕЛЛЕШ, студентський декан факультету іноземних мов:

- Студенти  просили оптимізувати навчальний план таким чином, щоб більше уваги та часу приділялось спеціальним предметам. Просили внести це до положення про Студентське самоврядування. Пропонували розширити зону доступу і забезпечити безперебійну роботу мережі Інтернет WI-FI.

 

 

 

 

 

 

 

 

Турбує другий семестр

 

Марія СВІДЕНСЬКА, студентський декан економічного факультету:

- Здебільшого студентів цікавило питання: як працюватимемо наступного семестру. Бюджетників цікавило, чи зміниться система призначення  стипендій.