Четвер, квітня 18, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

А ви були?

Тиждень першокурсника


Нашому кореспонденту Карині БЕЗСОНОВІЙ розповідає про «Тиждень-2014» голова Студентської Ради Андрій ЛАВРЕНОВИЧ:

- Студентська рада підготувала багато яскравих і оригінальних конкурсів і концертів. Кожен день, з понеділка по п'ятницю, тривали заходи, які несли так само виховний характер, допомагали студентам "познайомитися по ближче" з Університетом. Уже вп’яте ми проводимо «Тиждень першокурсника». Він дійсно є традиційним. Щороку СтудРада організовує свято для того, щоб згуртувати новоприбулих в нашу велику Каразінську родину. Відкриття «Тижня» біля Головного та Північного корпусів. Запам’яталися студентським песиком і котом, з якими всі охочі фотографувались. У вівторок «первачки» брали участь у квесті: азарт, швидкий темп, кмітливість, ... вбивства в таємних аудиторіях того самого непередбачуваного Північного корпусі. У ньому взяли участь до 700 першокурсників. Третього дня, відбулося неформальне посвячення в першокурсники - організована вечірка в нічному клубі «Радмір». Четвер присвячений релаксу. В актовій залі Північного корпусу поставили прожектор, дивилися фільм «Повар на колесах». Завершував наш тиждень концерт у актовій залі Головного корпусу. Від початку до кінця був присутній і ректор Віль Савбанович, аплодував, привітав як учасників, так і організаторів. Відзначив, щоб першокурсники правильно розподіляли час на навчання та відпочинок.

- Андрію, хто був активним?

- Слід виділити соціологічний та економічний факультети. Першокурсники в захваті від того, що саме їм приділяється стільки уваги. Ми щасливі показати всім «первачкам», що крім навчання, є місце в університеті і для відпочинку та творчої самореалізації.