П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Група моя студентська!

Переможці!


ВІД РЕДАКЦІЇ. Група ВІ-40 посіла почесне третє місце в конкурсі на кращу студентську групу серед факультетів природничо-математичного профілю. На червневому засіданні ректорату відбулося урочисте нагородження і вшанування групи-переможниці та її куратора блискучого хірурга професора Євгена Дмитровича Хворостова. Усі студенти групи, окрім іноземних, отримують підвищену стипендію. Тут навчається студентський декан Катерина МОРОЗОВА, стипендіат Верховної Ради України Євген НАЗАРЕНКО.

...У обіймах Залютинського лісу в Дорожній клінічній лікарні станції «Харків» 23 червня, триває іспит з офтальмології. Складають наші переможці. Я чекала на своїх героїв неподалік… І ось - радісні, усміхнені, вони готові розповісти, якими ж треба бути, щоб заслужити високе визнання? Вісім студентів: Євген НАЗАРЕНКО, Катерина МОРОЗОВА, Ганна МАТКОВСЬКА, Сергій ВЛАСОВ, Хатера ХАБІБУЛАХ, Муджагет ХАВАДЖ, Закарія АСМАТ та Ваель БАРАКАТ.

Євген НАЗАРЕНКО - староста групи і староста курсу. З 2012 Женя є Головою Ради Студентського наукового товариства медичного факультету, обіймає посаду заступника Голови Правління СНТ університету, є членом Академічного сенату університету та Вченої ради факультету. Отримує стипендію Харківського міського голови «Обдарованість». У 2013 ще з трьома студентами Євген став одним із засновників громадської організації «Всеукраїнська молодіжна асоціація студентів-медиків» (ГО «ВМАСМ»), яка займається різноманітною освітньою, культурною та соціальною діяльністю в рамках медичного життя країни. «Безмежний заряд енергії» в групі - це Катерина МОРОЗОВА, голова Студентської навчальної ради факультету. Найкраща подруга Катерини - Ганна МАТКОВСЬКА. Аня - переможниця міжнародних пісенних конкурсів, «Міс натхнення-2011» . А от Сергій ВЛАСОВ два роки навчався на біологічному і приєднався до медиків на другому курсі. І швидко став невід’ємним членом дружної сім’ї ВІ-40. Сергій є головою виконавчого комітету Студентської навчальної ради факультету, полюбляє активний відпочинок.

На окрему увагу заслуговують іноземні студенти. Стильний Закарія АСМАН, який приїхав навчатися із Мароко. Серйозний Ваель БАРАКАТ - із Сирії. Хатера ХАБІБУЛАХ, молодий лікар із Афганістану, Муджагет ХАВАДЖ із Йорданії, який приєднався до ВІ-40 на третьому курсі і став, без сумніву, кращим студентом: майстер спорту з карате, фотокореспондент СНТ, був офіційним фотографом Всеукраїнського чемпіонату з армреслінгу. Про Муджагета ми вам розповідали як про переможця фотоконкурсу «Університет в моєму серці».

До навчання усі ставляться відповідально. Їм навчатися цікаво, бо вже з третього курсу майже всі заняття проходять в лікарнях на клінічних базах кафедр. Вони відвідують стаціонар, присутні на хірургічних операціях. Катя Морозова впевнена: усю складність навчального процесу компенсує безмежна зацікавленість у медицині. Улюблений предмет Євгена - кардіологія та ендокринологія. А от Муджагет схильний до дисциплін, пов’язаних із вухо-горло-носом. …Нещодавно студенти групи зустріли свого старосту перед парами із пропозицією поїхати на пікнік. А нинішнього літа ВІ-40 вже вдруге поїхала в європейський медичний тур, де відвідали Париж та ще декілька європейських міст.

Секрет успіху групи Євген трактує так: «Ми активні, нас цікавить не лише навчання. Щороку організовуємо Міжнародну наукову конференцію «Актуальні питання сучасної медицини. Кожного року кількість її учасників зростає (до 150 студентів). Щороку беремо участь в організації Дня факультету. Працюємо на міжнародні студентські обміни IFMSA SCOPE в Україні в рамках діяльності ГО «ВМАСМ». Старанно навчаємося, займаємося наукою. Ми не полишаємо одне одного з труднощами наодинці». До речі, восени 2013 року акцію «Гарний зір кожному студенту», організували за участі ВІ-40!

«Наш секрет у тому, - зізнається Муджагет, - що в нашій групі люди з різних країн знайшли спільну мову. Ми добре навчаємося і кожен із нас займається чимось важливим...»

А я теж зарядилась позитивом на багато днів уперед! Завітайте і ви до ВІ-40, подивіться на справжній приклад студентської групи, у якої насичене та різнобарвне незабутнє студентське життя.


Позитивом заряджалась Є. ПРОРВІНА.