Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Першокурсник-2014

Історія дозволяє їй мислити нестандартно…

Цього року на посвяті першокурсників було дуже багато студентів, які тільки починають свій шлях у нашому університеті. Хочеться вам розказати про деяких з них. Знайомтеся, Натіа ВАРШАНІДЗЕ, першокурсниця історичного факультету з групи ІС-13.

Натіа - унікальна дівчина. Про це свідчить не тільки її ім’я та прізвище, а сама її особистість. Вона уособлює у собі розум, красу, доброту, вихованість та скромність. Про розум та старанність студентки говорять її високі результати із зовнішнього незалежного оцінювання: українська мова та література - 195; історія України - 198,5; всесвітня історія - 186. Завдяки тривалій підготовці  Натіа зараз вчиться у нашому університеті.

- Я обрала Каразінський університет, тому що це один з найкращих вищих навчальних закладів нашої країни. З 10 класу я хотіла тут вчитися. Моя мрія здійснилась: тепер я студентка одного з престижних університетів України, - коментує Натіа.

Дівчина дуже любить історію. Адже це цікаво і захоплююче. Дізнаватися різні історичні таємниці, вивчати епохи, які були до нас - у цьому є щось особливе і близьке для першокурсниці.

- Історія дозволяє мислити нестандартно, підходити до речей з іншого боку і переосмислювати їх. Сподіваюся... Ні! Я впевнена, що історичний факультет стане для мене другою домівкою, - з ентузіазмом говорить студентка.

Крім історії, Натіа захоплюється іноземними мовами - англійською та французькою. Дуже хоче вивчити іспанську. А ось у рідному місті Дебальцево дівчина була учасницею театрально-ігрового колективу Будинку дитячої та юнацької творчості. А особливо їй подобалося грати у постановках для дітей, дарувати їм казку.

Натіа дуже любить подорожувати, її мета у житті – побувати у різноманітних країнах, вивчити їх культуру і назавжди залишити у пам'яті ті яскраві дні.

Крокуючи по життю, Натіа намагається притримуватися такого правила: «Ніколи не здавайся, і ти побачиш, як здаються інші».

- Я дуже хочу стати професіоналом у своїй справі і прагну до того, щоб життя мені приносила тільки радісні дні. Студентство - це новий етап мого життя, це нові можливості і самостійність. А від цього навчального року чекаю яскравих вражень, і я сподіваюся, що знайду справжніх друзів.

О. БОБРИК.