П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Перемоги


«Молода людина року»

 

 

«Неможливо перемогти того, хто не здається», - вислів відомого спортсмена, бейсболіста Бейба Рута, який взяла собі за кредо студентка 3 курсу соціологічного факультету Марина ЛИТОВЧЕНКО. Саме працелюбність та наполегливість допомогли дівчині стати неодноразовою чемпіонкою України, бронзовим призером Чемпіонату Європи з настільного тенісу, переможцем Міжнародного турніру з настільного тенісу та призером багатьох інших міжнародних турнірів серед спортсменів з  порушеннями опорно-рухового апарату. А у цьому році студентка стала переможцем конкурсу «Молода людина року» в номінації «Фізична культура і спорт», який проводився Харківською міськрадою.


Займатися настільним тенісом стала ще в шкільні роки у Херсоні. Саме там розпочалася її спортивна кар’єра під пильним оком заслуженого тренера Параолімпійської національної збірної Юрія Олексійовича Гусєва. Коли Марина переїхала до Харкова і стала студенткою соціологічного факультету Харківського університету, спорт не покидала. Зараз дівчина є майстром спорту міжнародного класу, входить до складу Параолімпійської національної збірної.

- Настільний теніс для мне - це можливість відпочити, відволіктися від буднів, - говорить Марина. - Чотири рази на тиждень з 17.00 до 19.00 я тренуюся. Моїм університетським тренером є Олена Валеріївна Ковтун, старший викладач кафедри фізичного виховання і спорту, майстер спорту міжнародного класу. Час від часу я від’їжджаю на тренування перед якимось змаганням чи турніром.

- А яку роль ти відводиш соціології?

- Спортивна кар’єра недовговічна, тому я маю отримати вищу освіту, аби мати роботу після того, як залишу настільний теніс.

- Марино, що для тебе перемога у конкурсі «Молода людина року»?

- Перемога у цьому конкурсі - засвідчення того, що твоя робота недаремна. А мрію я отримати, як і будь-який спортсмен, перемогу на Параолімпійських іграх.

М. НІК.