П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Роки напруженої роботи


ХХХІІ звітно-виборна конференція первинної профспілкової організації студентів, аспірантів і докторантів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна заслухала звіт про роботу профкому за період з першого березня 2005 року по п’ятнадцяте лютого 2010 року. Доповідач С. С. МАХНОВСЬКИЙ, голова профкому, звіт ревізійної комісії доповів член комісії А. В. ПАНТЕЛЕЙМОНОВ.
У доповіді голови профкому прозвучало багато серйозних фактів та чисел, які свідчать про вагомість зробленого і досягнутого. За п’ять років наша профспілкова організація зросла на 12 % з 8225 чоловік до 9269 чоловік, що складає 96 % від загальної кількості тих, що навчаються в університеті. Замість 16 профорганізацій факультетів їх діє сьогодні 19. Тривала постійна і наполеглива робота, спрямована на матеріальну підтримку членів профспілки і їх заохочення. Джерелом фінансування цього став 10% стипендіальний фонд. На жаль, у цьому навчальному році фонд мало фінансувався з боку держави, більш того в бюджеті не було засобів навіть на індексацію стипендії до рівня інфляції. І лише завдяки адміністрації університету стипендії виплачуються в повному об'ємі. На ці потреби було витрачено один мільйон гривень із коштів університету. Багато уваги приділялося оздоровленню студентів ( за п’ять років в університеті оздоровилися 7572 члени профспілки), побуту (кількість мешканців гуртожитків зросла пропорційно кількості тих, що навчаються в університеті). Це все створило ряд проблем, і в першу чергу це пов'язано з ущільненням у кімнатах. Ущільнення і дообладнання нових місць дозволило забезпечити місцями 90 % охочих проживати у гуртожитку і поселити близько 80% іногородніх та іноземних студентів. Успішно діяла житлово-побутова комісія профкому (голова Я. МОЛОДАН), спортивно-оздоровча комісія (голова Н. ДЕМ’ЯНОВСЬКА). , комісія, пов'язана з організацією харчування в університеті. (комісія на чолі з Р. ЗАБРОДСЬКИМ постійно проводить моніторинг точок харчування і працює над зниженням цін і розширенням асортимент блюд).
Серед нових проектів діяльності профкому - співпраця з ФК «Металіст», поява у головному корпусі університету зони вільного доступу до Інтернету «Wi-Fi», участь у міжнародних навчальних програмах для студентів та ін.. За результатами відкритого голосування головою профкому на наступні п’ять років обрано Сергія Махновського, заступником голови – Ірину МАХНЕНКО.
На завершення конференції новообраний голова профспілки та ректор університету проф. В. С. БАКІРОВ відповіли на численні запитання студентів.


В. ЗІНЧЕНКО.