Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Мить. Серпень-2014

«З любов’ю у серці…»

 

Ця фотографія виборола Гран-прі фотоконкурсу «Університет в моєму серці».  Її автор - п’ятикурсниця економічного факультету О. ЯШКІНА. Ольга взяла участь у цьому конкурсі, тому що тема близька і зрозуміла. Як говорить сама Ольга -  для неї це актуально, адже вона закінчує навчання в альма матер. Харківський університет зіграв вирішальну роль у становленні особистості випускниці, у її професійному зростанні. І слова «Університет в моєму серці» - назавжди. УНІВЕРСИТЕТ в нашому серці назавжди. Відтепер і для наймолодшого поповнення Харківського університету.

О. КАЛАЧ.

 

В топ-200 вузів України

 

названо ХНУ імені В. Н. Каразіна. За інтегральним показником діяльності вищих навчальних закладів України рейтингу університетів III, IV рівнів акредитації в 2014 р. Каразінський університет посів третє місце. Перше та друге місця поділяють Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут». Рейтинг вищих навчальних закладів України ЮНЕСКО «Топ–200» складає кафедра ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика» при Київському політехнічному інституті за трьома складниками: якість науково-педагогічного потенціалу, навчального процесу, міжнародне визнання.

 

 

Нагородження

 

На травневому засіданні Вченої ради Каразінського університету було нагороджено грамотами студентів-призерів, які представляли університет на VI Міжнародному студентському турнірі фізиків (м. Лозанна, Швейцарія), та їх наукових керівників - доцента Андрія ГАХА та аспіранта Іллю МИСЮРУ. До складу команди призерів, як ми вам уже розповідали,  увійшли студенти фізико-технічного факультету: Віталій ЛІСОВСЬКИЙ, капітан команди, Настя ВАСИЛЬЧЕНКОВА,   Роман ВИДРО,  Платон ДМИТРІЄВ,  Борис ПЕТРОВ, тренер команди гімназії № 45, переможців Всеукраїнського турніру юних винахідників і раціоналізаторів.

 

ПЕРЕМОГА!

 

Третьокурсник фізико-технічного факультету Дмитро РУБАНОВ став призером  Всеукраїнської олімпіади з теоретичної механіки і здобув диплом ІІ ступеня. Олімпіада проходила в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут».

О. ДЕУС.