П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

День щастя

Міжнародний День щастя

Обійти всю планету…

 

ВІД РЕДАКЦІЇ. Продовжуємо розмову про вічне. А тут ще й новонароджене міжнародне свято - День щастя. Це свято ініційоване ООН і покликане нагадати всім жителям Землі про те, що потрібно допомагати ближнім. За словами Пан Гі Муна (генсека ООН), саме щастя - основа основ усіх людських помислів і бажань. Весна - час кохання, натхнення та посмішок. Недарма Міжнародний День щастя вирішили святкувати саме навесні.

…На жаль, мені не вдалося обійти всю планету. Тож я звузила кордони пошуку щасливих людей у межах Харківського університету. Спочатку завітала до факультету іноземних мов. Сергій Григорович МАЩЕНКО, заступник декана з навчально-виховної.

- Сергію Григоровичу,  чи були у Вашому житті моменти щастя?

- Дуже багато!  Є багато маленьких дрібниць, які роблять мене щасливим кожного дня. Ось, наприклад, сьогодні вранці, дорогою на роботу, звучала пісня Олега Винника «Счастье бывает разное…», - почав наспівувати Сергій Григорович. - У мене враз підійнявся настрій. Гадаю, у кожної людини і у будь-якому віці своє щастя. В моєму віці щастя - це добре почуватись, мати досягнення на роботі… Я радію кожного дня, приходячи сюди в свій колектив, викладаючи свій предмет студентам. І навіть зараз, я радію нашій цікавій розмові.

-  А що є приводом для щастя?

- Людині треба вчитися бути щасливою. Зранку вмикати не новини, а улюблені пісні та налаштовувати себе на гарний настрій…

…Далі була кафедра журналістики. Викладач Ніла Борисівна КАЛАШНИК:

- Відчуття щастя так просто не пояснити, воно на емоційному рівні.

- Чи багато людей Ви знаєте, яких можна назвати щасливими?

- Напевно, так. Є люди щасливі в коханні, люди,  щасливі в професії,  люди, які оптимістичні самі по собі, і цим оптимізмом заряджають інших. Щастя слід  шукати, а не чекати на нього.

…Своїми згадками про приємне поділилася другокурсниця філологічного факультету із групи ЛУ-22 Наталія ОСНОВА:

-  Придбавши улюблену книгу «Портрет Доріана Грея» у омріяному виданні, я була такою щасливою! Книга багато для мене означає! Я бажаю всім знайти своє щастя,  адже кожна мить, кожна хвилина нашого життя є неповторною, тож не варто марнувати її на сум.

Вікторія ДУБОВА, другокурсниця.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Моє онученятко…

 

Проф. С. М. ШУЛЬГА, декан радіофізичного факультету:

- Щастя - це мир у душі, у сім’ї, у дітей та внуків, що в наш час особливо актуально. Я уже став дідусем, тому моє життя крутиться  навколо мого онука. Тепер він моє щастя. Йому вже два роки і три місяці. Найщасливіші моменти були тоді, коли він почав говорити та ходити. Звичайно, часто говорить слово «мама», але дідуся також дуже любить. А коли не хоче ні з ким розмовляти, то одразу фраза: «Я Карабас-Барабас». Ось таке моє онученятко-щастя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Щастя - наша посмішка

Інна ДАВІДЮК,  п’ятикурсниця юридичного факультету:
- Щасливими ми робимо себе самі. Щоденні моменти дарують нам це відчуття. Сьогодні гарна погода - я щаслива. Усі приємні емоції і є щастя. Люди просто звикли завжди бажати чогось більшого та масштабного, натомість не помічають, що щасливими можна бути уже сьогодні. Прояв щастя - наша посмішка. Наприклад, минулого року, щастям було те, що я все ж таки вступила на п’ятий курс, до магістратури. Щастям було побачити сестру, яка зараз живе закордоном. Треба вміти приймати щастя, воно не стукає в закриті двері.
О. СОЛОНЕЦЬ.