П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Підрозділ університету

 

Підрозділ університету

Серце фізичного факультету

 

 

 

Роботу факультетів нашого університету організовують деканати, які виконують функції координації та адміністративного забезпечення навчального процесу.


У деканаті складається розклад занять. Деканат організовує роботу викладачів і студентів, здійснює загальне керівництво навчальним процесом.


Біля його дверей завжди можна побачити багато студентів. Адже це місце, де вони можуть дізнатися будь-яку інформацію. Прикладом, де завжди готові допомогти студентові, є деканат фізичного факультету. Для працівників цього деканату не існує невирішених проблем. Очолює деканат фізичного факультету декан Руслан Володимирович ВОВК.


Крім декана роботу деканату організовують заступник декана з навчальної роботи Дмитро Володимирович РОХМІСТРОВ, заступник декана з виховної роботи Вячеслав Вячеславович СКЛЯР, заступник декана з наукової роботи Володимир Сергійович КРИЛОВСЬКИЙ.


Не знаю, щоб деканат фізичного факультету робив без своїх працівників. Олена Сергіївна ЧЕТВЕРИК відповідає за видачу дипломів про освіту державного зразка, а також за виготовлення студентських квитків та введення їхніх номерів в єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДБО) та інші питання стосовно навчання, Ніна Миколаївна ЛЕЩЕНКО готує різні накази: про зарахування, переведення, відрахування студентів, про відрядження на стажування, на практику. Тетяна Олександрівна ШАТАЛОВА – інженер І категорії кафедри фізики низьких температур. На її плечах усі робочі моменти деканату, яких дуже багато. Вероніка Михайлівна РЄЗНІКОВА також інженер, працює у приймальній комісії, займається введенням інформації до ЄДБО, крім цього працює на лабораторному практикумі  у першокурсників, студенти дуже задоволені її роботою. Оксана Миколаївна БАКАНЬ ще студентка п’ятого курсу, але вже працює в деканаті. Її основне завдання – приймальна комісія. Також, Оксана Миколаївна відповідає за виготовлення додатків до дипломів державного зразка на фізичному факультеті.


Взагалі то, всі працівники деканату дуже відповідально та скрупульозно відносяться до своєї роботи. Студенти звертаються до них з будь-яких питань кожної хвилини.
Олена Сергіївна ЧЕТВЕРИК: « Колектив у нас дуже дружній. Кожен працівник має свої обов’язки, але це не означає, що за нами закріплена тільки одна конкретна робота. Деканат -  це місце, де робота кипить, тому ми завжди один за одного.


Студенти все ще залишаються дітьми, тому потребують допомоги. Працівники деканату ставляться до них з розумінням та турботою.


Олег Валерійович ШЕХОВЦОВ, доцент кафедри експериментальної фізики, чотири роки був заступником декана з навчальної роботи, рік виконував обов’язки декана. Він говорить:


- Деканат - це командний пункт на факультеті, який координує, забезпечує роботу фізичного. Студенти звертаються сюди постійно стосовно різних питань, починаючи від житейських якихось проблем і закінчуючи оформленням тих чи інших документів. Деканат існує завдяки тому, що є студенти. Можна навіть сказати, що студент тут головний.


Дмитро Володимирович РОХМІСТРОВ, заступник декана з навчальної роботи називає деканат серцем факультету:


- За деканатом закріплений навчальний процес, діяльність всіх підрозділів фізичного факультету. Для прикладу, у мої обов’язки входить складання розкладу занять, іспитів, підготовка відомостей, контроль за розробками навчальних планів. А колектив у нас тут згуртований, прекрасно виконує свої обов’язки. Деканат повинен оперативно реагувати на будь-яку проблему, це дуже динамічна структура, адже студенти звертаються сюди дуже часто.


Деканат фізичного - невід’ємна часина факультету, робота там вирує зі швидкістю світла. Адже працівники деканату покликані допомагати студенту.   

О. КАЛАЧ