Четвер, квітня 18, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Підрозділ університету

Підрозділ університету



«Усі дороги ведуть до деканату!»

 

«Де-ка-нат»: звучить суворо та серйозно. «Деканат - організаційний центр з управління роботою факультету. Він виконує функції координації та адміністративного забезпечення навчального процесу, ведення діловодства», - тлумачить нам Вікіпедія. За таким описом складається враження, ніби у цьому підрозділі працюють лише «недосяжні» простому студентові люди. Але я запрошую вас до деканату екологічного факультету, аби переконатися, що тут - лише доброзичливі та відкриті працівники!

Заходжу до кабінету декана, де Ганна Валеріївна ТІТЕНКО зустрічає мене посмішкою.

«Деканат - це центральна нервова система факультету. Чому нервова? Адже усі питання, які тут підіймаються чи то студентами, чи то викладачами, чи будь-ким іншим - проблемні та вимагають стійкості та витривалості», - розповідає Ганна Валеріївна.

Деканат екологічного факультету має такий кадровий склад: заступник декана з навчальної роботи - Надія Василівна МАКСИМЕНКО, заступник декана з виховної роботи - Іветта Анатоліївна КРИВИЦЬКА, заступник декана з наукової роботи -  Едуард Олексійович КАЧАНОВ, методист денної форми навчання - Ірина Павлівна ЮШМАНОВА, методист заочної форми навчання - Раїса Олексіївна САВИЦЬКА, а також розробники сайту - викладач кафедри моніторингу довкілля та природокористування Дмитро Олексійович МЕЛЬНИК і аспірантка Анастасія Анатоліївна КЛЕЩ.

«Я дуже задоволена нашим колективом. Всі вони дуже дружні! Коли когось за якихось обставин немає на роботі - обов’язково знайдеться той, хто замінить відсутнього. Тобто, деканат навіть у таких умовах працює без збоїв. Ми розуміємо: якщо зіб’ється механізм роботи деканату - це безпосередньо позначиться на усьому навчальному процесі», - говорить декан факультету.

Заходжу до Надії Василівни, яка саме у цей час дуже заклопотана робочими справами.

«У мене, як завжди, кипить робота - от вам і деканат!», - усміхаючись, відмічає Надія Василівна. «Безсумнівно, деканат - дуже важливий підрозділ. У ньому - весь фокус життя факультету!».

Виникла ідея зробити колективне фото. Надія Василівна телефонує Анастасії Анатоліївні:

«Настю, ти фотоапарат сьогодні брала?... Ой, як же я тебе люблю!».

Через декілька хвилин усі працівники деканату збираються у кабінеті Надії Василівни. Цю дружню атмосферу, що стоїть зараз тут - годі й передати словами!

«Бачите, усі дороги ведуть до деканату! Дякуємо, що прийшли!», - весело каже Ганна Валеріївна.

К. НОВІКОВА.