Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Хобі

Хобі

Принцеса танцполу

 


Порожній танцпол, на якому з-поміж темряви виблискують сяйва яскравих прожекторів, манить своєю інтригою… Глядачі та судді в очікуванні. І ось ледь чутно починає грати віденський вальс, під який граційно виходить неймовірно красива, чарівна дівчина із своїм партнером. В залі тиша. На сцені - дві фігури - центр сьогоднішнього танцювального Всесвіту. Лише музика акомпанує це дивовижне хореографічне дійство… Хто вона - ця загадкова принцеса танцполу? Це Анастасія Молчанова, першокурсниця філологічного факультету!

У цьому році Настя успішно вступила на спеціальність «Прикладна лінгвістика». Тож у нашому університеті - на один талант більше. Анастасія вже 7 років займається бальними танцями. Розпочала дівчина свій танцювальний шлях у клубі «Горизонт», яким керує Олексій Ігорович Литвинов. Наразі Анастасія тренується в Харківській державній академії фізичної культури.

Шлях дівчини до танцювального Всесвіту не був простим. Батько Анастасії, Альберт Олексійович Лисенко, є багатократним чемпіоном України, призером СРСР з бальних танців. Маючи великий досвід у танцювальній сфері, Альберт Олексійович не хотів, щоб донька пішла його шляхом. Настю віддали до секції художньої гімнастики, де вона тренувалася упродовж трьох років й отримала 2-ий розряд. Та бажання Насті та її мами все ж переконали батька, що бальні танці - це й Настине життя також. Дівчина почала займатися танцями, а підтримував дівчину її найавторитетніший, найсуворіший та найбільш люблячий тренер -  рідний батько. «З кожним днем, з кожним змаганням я все більше розумію, наскільки щаслива я людина, що я займаюся цим чудовим видом спорту», - ділиться з нами Анастасія.

За плечима в юної танцівниці -  численні перемоги. Вона з партнером є фіналістами та призерами багатьох чемпіонатів України. Та найбільшим досягненням для Насті стало перше місце на командних зустрічах у Блекпулі (Англія), а також шістнадцяте місце у Штутгарді (Німеччина) серед більш ніж 100 танцювальних пар.

Окрім зовнішньої краси та неймовірного танцювального таланту, Анастасія ще й велика розумниця. Ще б пак! Настя вступила до університету з дуже високими результатами: українська мова та література - 199, англійська мова - 186, історія України - 199. Дівчина зізнається, що суміщати навчання з танцями не так вже і просто. «Я прагну розвиватися в усіх напрямках. Я вдячна своїм батькам, які з дитинства привили мені почуття працелюбства, віддали навчатися до чудового ліцею мистецтв № 133, де я, до речі, ще й співала та грала на фортепіано. Вони мене підтримували у всьому!»

Тож бачимо, яка талановита першокурсниця поповнила ряди Каразінської еліти. Розум, душевна краса та цікаве та перспективне хобі неодмінно допоможуть Анастасії Молчановій залишити власну сторінку в історії Університету!

Євгенія ПРОРВІНА.