П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Група моя студентська!

Група моя студентська!

«We are the future!» - Ми - майбутнє!


«Група ЯЕ-44 (кафедра перекладу та англійської мови) по праву вважається дуже активною, освіченою та дружньою групою на факультеті іноземних мов…», - Поліна Тимофіївна ГУСЄВА, заступник декана з навчальної роботи.

У цій невеличкій родині - дванадцятеро дівчат та двоє хлопців. «ЯЕ-44» - така собі квінтесенція ентузіазму, ерудиції та дружності. «За старшу» у сім’ї - Світлана ТАРАСОВА, відмінниця навчання, наукова активістка університету. Студенти поважають свого старосту, прислуховуються до її порад та настанов. Вона - Голова правління Студентського наукового товариства, головний редактор газети  «Лови момент, студент», координатор комітету з науки при Всеукраїнській студентській раді Міністерства освіти і науки України. А ще  Світлана -  член Академічного сенату університету, має 15 наукових публікацій та 10 виступів на конференціях Всеукраїнського та Міжнародного рівнів… Отримує стипендію Харківського міського голови.

Куратор ЯЕ-44 Антон Юрійович ТЕЛІГА про групу відгукується позитивно: «Група найсильніша в плані академічної успішності. Відсутні двієчники чи прогульник. Серед найуспішніших студентів Світлана Тарасова, Валерія ОЛЕХ та Олександра ПЛУТЕНКО».

Про рівень знань групи свідчить і той факт, що цього року аж три її студенти наразі перебувають на стажуванні в Китаї: Севда ІБРАГІМОВА, Олександра ПЛУТЕНКО та Михайло ЩЕРБАТКО. Вони отримали грант на навчання та вдосконалення китайської мови у країні-носії на період навчального року 2013-2014.

Так, з місця подій нам доповідає Михайло: «Я дуже вдячний нашому факультету та міжнародному відділу університету за те, що вони дали можливість вчитися в такій цікавій і гарній країні. Хоч я перебуваю на відстані тисячі кілометрів від рідного університету, я до нього прив'язаний. Моя група -  найкраща! Мене підтримують морально і тримають в курсі усіх значних подій  рідного Каразінського».

Дружба для студентів цієї групи -  найбільша цінність. Студенти зізнаються, що завжди готові допомогти кожному у вирішенні як академічних, так і життєвих проблем. Відзначають Олександру КУШЕЛЬМАН, як «найбільш світлу та сонячну»,  Катерину МАЛЬЦЕВУ, Інну КОСЬМІНУ та Валерію КОМІСАРОВУ - як таких, які завжди заряджають атмосферу своїм добром та позитивом. А от Єгор ПАВЛОВ - справжній захисник для дівчат. Є у групі й успішна танцівниця - Нгуєн Нга Тует ЗІОНГ. Вона тішить улюблених одногрупників своїми досягненнями та надихає на творчі зрушення.

Наша «родина перекладачів» не обмежується лише навчальним процесом. Поза університетом студенти збираються для сумісного проводження часу, святкують день іменинника, проводять  тематичні вечори, як Хелоуін. Одногрупники часто збираються разом, аби погуляти, сходити до кав’ярні, театру або кіно. Організацією такого спільного «релаксу» займається Анастасія БУРЛАЧЕНКО - справжній, за свідченнями одногрупників, «ідейний натхненник»! Зустрічаються на кураторських годинах, де розмовляють не лише на академічну тематику, а й обговорюють різні суспільні чи особисті проблеми …

Група ЯЕ-44 - дружні, талановиті, ерудовані молоді люди, які знають, чого хочуть від життя. Попереду у них  найпрекрасніша пора студентства - захист диплому, а після, для когось - вступ до магістратури. До речі, студенти цієї групи вигадали для себе символічний слоган - «We are the future!» (Ми - майбутнє!). Тож, щиро бажаємо, аби кожен з них дійсно став майбутнім іноземної філології та такого складного «мистецтва», як переклад!

 

Кристина НОВІКОВА