Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Мить. Січень-2014

Мить. Січень-2014

Організаційний комітет


з підготовки святкування 210-річчя університету провів своє чергове засідання. У новому 2014 р. та на початку 2015 р. Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна відзначить 210 річницю із дня заснування і відкриття. Підготовка до урочистостей вже розпочалася - працює Організаційний комітет. На засіданні у грудні старого року йшла розмова про втілення у життя програми святкування ювілею університету. Належне представлення в інформаційному просторі країни ходу реалізації проектів, присвячених 210-річчю університету, було визначено одним із головних пріоритетів роботи Організаційного комітету. Запропоновано видавничу програму університету на ювілейний рік. Зокрема, планується підготувати до друку низку видань, присвячених життю і діяльності видатного вченого і засновника університету Василя Назаровича Каразіна, ректорів і почесних професорів університету за весь час його існування. Також було обговорено плани створення і концепції презентаційних видань та іміджевих матеріалів, присвячених ювілею університету. У планах - питання реконструкції експозицій Музею історії університету та Музею археології. Оновлення музейного комплексу університету є актуальним завданням, виконання якого дозволить представити на належному рівні унікальні артефакти, відобразити історичні віхи розвитку Каразінського університету. Програма заходів передбачає також продовження пошуків матеріалів, документів, невідомих фактів з університетської історії, підготовку серії виставок до ювілеїв видатних науковців, визначних постатей історії університету, міста, України. У стінах університету пройдуть серії міжнародних наукових конференцій, семінарів, майстер-класів. У рік свого народження університет запланував здійснити подарунки рідному місту. Зокрема, перед головним корпусом університету планується встановлення бюстів лауреатів Нобелівської премії - Лева Ландау, Іллі Мечникова, Семена Кузнеця, які прославили університет і Харківщину на весь світ.

Отож, програма святкування буде комплексною і охоплюватиме усі сфери життєдіяльності університетської громади. Ідея створення відкритої університетської електронної енциклопедії, яка буде наповнена довідками про події та особистостей, пов’язаних з університетом,  слугуватиме орієнтиром для всіх, хто бажає дізнатися про унікальний науково-освітній феномен - класичний Каразінський університет.

 

О. НОВИКОВА.