Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Остання мить-2013

Остання мить-2013

Університет — за інновації!

 

 

Під головуванням ректора, академіка В. С. Бакірова відбулася нарада завідувачів кафедр «Про основні завдання кафедр університету». Нарада сформулювала рекомендації щодо головних показників оцінки ефективності роботи кафедр наукової та інноваційної діяльності, кадрового забезпечення навчально-виховного процесу, наукових досліджень та якості освіти. Нарада ухвалила рішення, згідно з яким претенденти на посаду завідувача кафедри мають представити програму розвитку кафедри терміном на 7 років. При повторному обранні, окрім програми, звіт про свою роботу за 7 років. З метою з’ясування існуючих проблем та знаходження шляхів їх розв’язання, у листопаді 2013 року-червні 2014 року заплановано проведення аналізу роботи випускаючих кафедр, які за підсумками трьох навчальних років стабільно мають низькі рейтингові показники.

 

 

День відкритих дверей

 

 

День відкритих дверей зібрав понад 900 гостей у Харківському університеті. Для майбутніх абітурієнтів виступили проректор з науково-педагогічної роботи Ю. В. ХОЛІН, декан механіко-математичного факультету Г. М. ЖОЛТКЕВИЧ та відповідальний секретар приймальної комісії О. О. АНОЩЕНКО. Після виступу адміністрації відбулися презентації факультетів. Найбільше гостей зібрали медичний, юридичний факультети, факультети МЕО і ТБ, іноземних мов та психології.

 

Спорт під знаком «кібер»

 

 

Уперше відбувся турнір із кіберспорту на Кубок студентського профкому у популярній стратегічній грі «Dota-2» у режимі реального часу. У ній кожен гравець керує віртуальним героєм, який наділений надреальними властивостями. «Змагання викликали неабиякий резонанс серед молоді: загалом було зареєстровано 29 команд», — констатує Ольга Продан, голова профбюро факультету комп’ютерних наук.

Чемпіонат пройшов у три тури, після яких до фіналу вийшли три команди: 1 місце у команди «Sky» у складі студентів фізико-технічного та юридичного факультетів, 2 позицію посіла збірна механіко-математичного і економічного факультетів — «ТКМ» («Try to Kill Me»), 3 сходинку зайняла команда «ТМТ» («The Money Team») факультету комп’ютерних наук.

 

 

Стали призерами

 

 

Всеукраїнського студентського турніру фізиків, в якому взяли участь вісім команд провідних університетів України, команди Харківського Каразінського університету. Перше місце здобула команда фізико-технічного факультету, до складу якої увійшли капітан Віталій Лісовський, Роман Видро, Платон Дмітрієв, Юрій Зубов, Радомир Олім та Борис Петров (науковий керівник — доцент А. Г. Гах). Друге місце посіла команда фізичного факультету у складі капітана Олексія Майстренка, Ганни Безсонової, Євгена Петренка, Тетяни Шаломаєвої, Оксани Шевченко та Миколи Яловеги (наукові керівники — доценти З. О. Майзеліс і С. С.Апостолов). В особистій першості перемогу здобув студент фізико-технічного факультету Платон Дмітрієв, друге місце посіла студентка фізичного факультету Ганна Безсонова, третє — представник фізико-технічного факультету Віталій Лісовський. Переможця змагання — команду фізико технічного факультету — запрошено на Міжнародний студентський турнір фізиків, який відбудеться 2014 року у м. Лозанна (Швейцарія).

 

 

У профкомі викладачів

 

 

Первинна профспілкова організація співробітників постійно організовує екскурсії для дітей працівників університету. Діти вже побували на чайній фабриці «AHMAD», на кондитерській фабриці, хлібозаводі «Кулінічі», на кінному заводі «Снєжков», на фермі страусів, у кінологічному центрі, а також у музеї меду та екопарку Фельдмана. А зимові канікули несуть дітям новорічні ялинки, подарунки та екскурсії до музею Природи, демонстрації дослідів на фізичному та хімічному факультетах.