Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Перемоги!

Перемоги!

Повернулися із Гран-прі


ВІД РЕДАКЦІЇ. Ми пишаємося студентським хором, який днями якнайкраще показав себе на ХХ міжнародному фестивалі-конкурсі хорового мистецтва «Південна Пальміра» імені Олександра Зайцева в Одесі. Наші талановиті студенти перемогли в номінації «Найкращий хоровий колектив», а також завоювали Гран-прі, вдруге за десять років. А потім, повернувшись "із щитом", на «Ночі науки» хор зачарував присутніх своїх співом. Таке високе мистецтво продемонстрували наші вихованці.

…Історія студентського хору сягає до ХІХ століття. У зв’язку із 200-річчям Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна було відновлено роботу студентського хору. Так із 2004-го колектив став розвиватися з новою силою. Хормейстер - Руслана Володимирівна РЕБЕЦЬ, керівник хорового колективу - Андрій Іванович СИРОТЕНКО, головний хормейстер камерного хору Харківської обласної філармонії, лауреат Всеукраїнського конкурсу хорових диригентів:

- Студенти в хорі дуже різні, але це й додає контрасту до нашої групи. На фестивалі виконували різнопланові композиції. Це й твори українських, зарубіжних композиторів, композиції на основі народних пісень, спів a cappella, у супроводі флейти, сопілки, ударних інструментів.

Поспілкувавшись зі студентами, розумієш, що це справжній згуртований колектив. Важко було їх залучити до спілкування, так як вони всі рвалися на репетицію розспівуватися.

Ось студентці філологічного факультету Анастасії КАМЕНСЬКІЙ найбільше подобається виконувати «Prende la Vela» Бермудеса:

- Співаю з двох років, закінчила музичну школу. Моє студентське життя - це хор. Репетиції у нас тричі на тиждень – понеділок, середа, четвер. Свій вільний час я проводжу з користю, на відміну від більшості молоді. Багато хто з хору вчився співати з нуля, якщо є бажання, то все можливо.

Антоніна КАЛЕНДІНА, третьокурсниця:

- Я просто люблю співати, ще на першому курсі біля деканату побачила оголошення про набір до хорового колективу. Прийшла, за неділю вивчила програму і вже вийшла на сцену. Співали на посвяті першокурсників.

Тася МАНЕЦЬ просто не уявляє своє життя без хору, це не дивно, адже всі члени її сім’ї, пов’язані з музикою:

- Я співаю, граю на скрипці, на фортепіано. Бути в хоровому колективі - справжня насолода. Адже тут ти займаєшся улюбленою справою. Ми всі тут закохані у спів, дружні, репертуар маємо різний, починаючи від народних пісень, закінчуючи церковною музикою. Якщо до цього лежить душа, то потрібно задовольняти свої бажання.


О. БОБРИК.