Субота, листопада 18, 2017

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Увага!

Увага!

Пам'ятайте!

Вживання дикорослих грибів у нашій країні - традиція, яка, на жаль, може призводити до отруєння. Навіть досвідчені грибники плутають їстівні гриби з отруйними.

При отруєнні грибами необхідно своєчасно звернутися за медичною допомогою. ЧИМ РАНІШЕ буде виведено з організму отруту, ТИМ БІЛЬШЕ у потерпілого Є ШАНСІВ ВИЖИТИ!

Основні симптоми отруєння грибами: головний біль, запаморочення, загальна слабкість, спрага, нудота, блювання, пронос із кров’ю, який супроводжується болем у животі.

Щоб уникнути отруєння грибами:

• Ніколи не збирайте гриби, яких не знаєте!

• Не вживайте гриби, які викликають у вас щонайменший сумнів!

• Ретельно перевірте кожен гриб, принесений з лісу!

• Купуйте дикорослі гриби лише на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.

• Купуйте штучно вирощені гриби у магазині.

• Перед приготуванням страв з грибів ретельно промийте їх, а потім проваріть у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин.

• Зберігайте страви з грибів в емальованому посуді на холоді не більше 24 годин.

При перших ознаках отруєння необхідно якнайшвидше викликати лікаря для надання кваліфікованої медичної допомоги.

Р. ШАБАЛТАС, завідувач здоровпункту.