П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Мить. Жовтень-2013

Мить. Жовтень-2013

Митниця для студентів


Викладачі факультету міжнародних відносин і туристичного бізнесу щороку проводять зустрічі студентів старших курсів із співробітниками митниці, на яких майбутні економісти-міжнародники можуть дізнатися про нюанси своєї роботи. Організатором цих зустрічей є доцент кафедри міжнародних економічних відносин Володимир Миколайович ДМІТРІЄВ.

- Уже п’ятий рік поспіль ми співпрацюємо з Харківською митницею, - говорить Володимир Миколайович. - Наше співробітництво складається з трьох етапів. По-перше, на початку семестру працівники митниці проводять ознайомчі лекції для студентів. По-друге, студенти їдуть на екскурсію в аеропорт, де можуть побачити роботу митника «зсередини». По-третє, в січні студенти їдуть в управління митниці, де вітають працівників з Міжнародним днем митної служби.

Перша частина співробітництва вже позаду. У цьому році для студентів 3-4 курсів лекцію провів Юрій Павлович РОМАНЮК, заступник начальника Харківської митниці, радник митної служби 1-го рангу.

Юрій Павлович ознайомив студентів з новою редакцією Митного кодексу, з правами і обов’язками митника, з правами людини, яка перетинає кордон, з найпоширенішими порушеннями.

Також лектор навів багато цікавих фактів роботи митника. Виявляється, що у Харкові щомісяця трапляється до 1500 порушень митних правил під час перетину кордону…

Молодь з цікавістю слухала лекцію, а наприкінці ставила питання.

Володимир Миколайович:

- Попереду у нас поїздка до аеропорту. Щоразу вона проходить цікаво. Будемо сподіватися, що й цього разу студенти будуть у захваті.


М. НІК.