Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

209-й навчальний рік. Напишемо свою сторінку!

 

209-й навчальний рік класичний, національний, автономний Харківський Каразінський університет розпочав урочистим посвяченням першокурсників, актовими лекціями, вітаннями, квітами, щасливими посмішками, як і належить заслуженому університету із майже 210-річними традиціями.


 

Шановні першокурсники!

 


Ви переступаєте поріг Харківського університету, заснованого понад 200 років тому, і приєднуєтесь до численних поколінь людей, які навчалися у ньому. Серед них багато таких, чиї імена назавжди вписані в історію вітчизняної та світової науки. Бажаю вам повністю використати ті величезні можливості, що надає університет для інтелектуального і духовного розвитку молодої людини, її професійного становлення. Щиро переконаний, що навчання в університеті допоможе вам не лише стати висококваліфікованими фахівцями, але й визначитися на користь доброти та порядності, на користь інтелектуальної чесності й громадянської відповідальності. Добра і щастя вам!


Ректор, академік Національної академії наук України В. С. БАКІРОВ.

 

***

Ректор університету вручив символічний студентський квиток переможниці всеукраїнської олімпіади з французької мови, студентці факультету міжнародних економічних відносин і туристичного бізнесу Анастасії КРИВКО та переможцю Міжнародної олімпіади з хімії, студенту хімічного факультету Микиті ОНІЖУКУ.