Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

«Золоті» абітурієнти

Вступна кампанія - 2013

Інтерв'ю в номер


«Золоті» абітурієнти

Вступна кампанія-2013 в Каразінському університеті відзначилась набором на нові напрями підготовки. Всього їх чотири: «Міжнародна інформація», «Готельна справа», «Соціальна робота» та «Християнська теологія». Однак вони пройшли Атестаційну комісію України лише 27 червня, а до Правил прийому були внесені ще пізніше, тому фактично заяви на вступ почали приймати тільки 19 липня. Це завадило багатьом бажаючим подати документи, адже дехто з охочих просто не встиг скласти вступні іспити. Вступити на ці напрями абітурієнти могли на контрактній основі, хоча три бюджетних місця на навчання за напрямком «Міжнародна інформація» таки було. Пройшли ліцензування спеціальності «Безпека інформаційних систем» та «Медична фізика», тобто тепер за ними можна навчатися на магістра та спеціаліста. Також студентів набирали на магістерську програму «Консолідована інформація».

Держзамовлення цього року виконали без складнощів, адже бажаючих отримувати освіту в Каразінському було вдосталь.  «Кількість бюджетних місць скоротилася на 83 місця, а заяв подали на 6,5 тисяч більше, ніж минулого року. Наприклад, на напрям «Реклама і зв’язки з громадськістю» державне замовлення складало лише п’ять місць. Конкурс вийшов великий: на одне місце 145,8 заяв, а на китайську мову всього чотири бюджетних місця і 400 заяв на вступ. Якщо говорити про факультети, то найбільший конкурс був на економічному, юридичному, факультеті іноземних мов, міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, на соціологічному», – прокоментувала ситуацію відповідальний секретар приймальної комісії університету Ольга Олексіївна АНОЩЕНКО.

Цьогорічний набір порадував талановитими студентами і ще багато чим. Читайте в наступному номері ексклюзивне інтерв’ю із доц. О. О. АНОЩЕНКО.

С. ШКУРАЙ.