П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Студентство – стан душі!

Студентство – стан душі!


Навчання на першому місці

Проф. О. Ф. ТИРНОВ, голова профкому співробітників:

– Навчання повинно стояти на першому місці. Слід правильно розставити пріоритети, правильно організувати побут. Адже важливо також займатися спортом, відпочивати з друзями, щоб жити було цікаво. Кожна діяльність повинна одна одну доповнювати. Виїзд на природу – найкращий спосіб відпочити. Важливо розширювати свій кругозір. Багато студентів вважають, що можна дещо відкласти на потім. А життя – це сьогодні. Проживайте дні максимально ефективно для себе. Бажаю всім студентам залишатися оптимістами і будувати своє життя так, щоб не було смутку, коли згадуєш прожиті роки.

 

Працюйте на перспективу!

Доц. О. М. ДУМІН, заступник декана з виховної роботи радіофізичного:

–  У мої студентські роки матеріально було легше, стипендії вистачало заплатити і за гуртожиток, і на організацію вільного часу. Зараз студенту без підробітку досить важко. Але слід зважувати: якщо мова йде про шматок хліба, то йдуть працювати, забувають про навчання. А слід працювати на перспективу, навчання ж – це і є подальша перспектива в житті. Варто адекватно сприймати цінність навчання. Всі п’ять років в університеті слід крокувати дорогою навчання.

 

Голос розуму

Доц. О. В. ШЕХОВЦОВ, в. о. декана фізичного факультету:

– Студентство – найкращі роки життя. Завжди варто слухати голос розуму. В університет приходять саме вчитися, а не гуляти, тому хочу дати поради: не можна пропускати заняття, не можна не виконувати домашні завдання, не можна соромитися і через це не ставити питання. Ось ці три речі, які слід уникати студентам.