Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Хай Вам щастить!

Хай Вам щастить!


Навчання і спілкування

О. В. ТАГЛІНА, доцент кафедри генетики і цитології біологічного факультету:

– Найважливіше – навчання, найцікавіше – спілкування високого рівня з викладачами, іншими студентами, які захоплюються тим же, що й ти.

 

Відчуття відповідальності

Проф. Ю. М. БЕЗХУТРИЙ, декан філологічного факультету:

– Найцікавіше – відчуття нового у житті. Усе, що було до того, – дитинство. Кохання, друзі… Усе інше. Дивним є розуміння того, як багато ти не знаєш, скільки всього у тебе попереду. Цікавим також є те, що тепер ти самостійно маєш вирішувати усі проблеми. Твоє життя у твоїх руках. А найвідповідальніше – усвідомити це. Зрозуміти те, що ти несеш якусь відповідальність.

 

Навчання і дружба

Проф. В. Д. ГОРДЕВСЬКИЙ, завідувач кафедри математичного аналізу механіко-математичного факультету:

– Найголовніше – навчання, найцікавіше – дружба.

 

Правильно скористатися

Роберт КОТЮГА, професор Бостонського університету:

– Найцікавіше – незалежність, звільнення від батьківської опіки. Найважливіше – правильно скористатися цією незалежністю.

 

Не втрачати хвилин

Доц. А. В. ЧОРНИЙ,  кафедра прикладної хімії :

– Цікавою є новизна, смак нового життя. Важливим є встигнути все зробити і не відкладати на майбутнє. У студентські роки є таке відчуття, що все вічне: молодість, енергійність. Тому багато хто відкладає важливі речі на потім, вважаючи, що потім наздожене втрачене. А слід використовувати час студентських років на повну. Вільного часу не буде ніколи.

 

Знання та іспити

Михайло ГОЛОВКО, голова СНТ юридичного:

– Найцікавіше у студентському житті – дізнаватись щось нове зі своєї майбутньої спеціальності! А найвідповідальніше – це складання іспитів!

 

Навіщо потрібна освіта?

Тарас УСАТИЙ, аспірант екологічного:

– Найвідповідальніше у житті студента – усвідомлення того, навіщо тобі потрібна вища освіта! А от найцікавіше – свобода у її багатоманітності: свобода вибору, свобода думки, свобода почуттів,  свобода реалізації!

 

Пізнання нового

Доц. В. Ф. ПУРТОВ, заступник декана з науково-інноваційної роботи економічного:

– Найцікавіше у студентському житті – це пізнання нового! І цією жагою рухають любов до навчання і бажання бути конкурентоспроможним  у сучасних умовах ринку праці. Найвідповідальніше для студента – не проґавити можливість розвинути самоменеджмент і розставити  пріоритети!

 

Час летить!

Проф. К. А. НЄМЕЦЬ, завідувач кафедри геолого-географічного факультету:

– Найвідповідальніше для студента – уміння не витрачати час на усілякі «порожні справи». Марнувати час «в пивбарі» – це не раціонально. Стосовно найцікавішого – це вдосконалення професіональне і душевне!

Думки збирали А. КАЛІНІНА, Л. ГРУБНІК.